Skip to contentV letu je 2020 je zaživel projekt Future Minds 2050, katerega gonilna sila smo skupina dijakov. Zadali smo si cilj zgraditi največjo spletno platformo za pridobivanje znanj in veščin, ki jih bomo potrebovali v prihodnosti. Naš namen je bil spodbuditi mednarodno gibanje, ki bo združevalo mlade in njihove vzornike – znanstvenike, strokovnjake, športnike, kulturnike in druge ugledne posameznike. Menimo, da nas lahko njihove izkušnje, veščine, širok spekter znanj motivirajo k razmisleku o prihodnosti, podprejo pri iskanju novih rešitev, kritičnemu presojanju in kreativnemu razmišljanju.Kako delamo?
Dosedaj smo opravili številne pogovore – z zelo znanimi in uspešnimi ljudmi. Veselimo se že novih pogovorov z znanimi in uspešnimi posamezniki, ne le iz Slovenije, temveč iz celega sveta. Sky is the limit!

ALJOŠA BAGOLA

Gostili smo Aljošo Bagolo, priznanega kreativnega direktorja, ki se je uspešno spopadel z izgorelostjo. Prav tako je strokovnjak na področju socialnih omrežij, v pogovoru pa se dotaknemo tudi pomena mentalnega zdravja.

JOC PEČEČNIK

Pogovor z Jocem Pečečnikom, podjetnikom in vizionarjem, ki verjame v svoje cilje, v trdo delo in vztrajnost. Govorili smo o podjetništvu, denarju, uspehu in podjetniškem življenju. Kaj je potrebno za uspeh in kaj lahko mladi naredimo že danes, da si bomo čez 20 let hvaležni. Zanimalo nas je, kakšni izzivi čakajo nas mlade v prihodnosti. Debatirali smo tudi o nekaterih odličnih idejah in poslovnih priložnostih, ki jih lahko uresničimo kot vstop v podjetništvo. Joc nam je predstavil, kako mu je uspelo usklajevati poslovno pot z zasebnim življenjem in celo zaupal, kaj mu v življenju največ pomeni. Če je tudi v tebi vsaj malo podjetniškega duha, si na YouTubu nujno poglej celoten pogovor, ne bo ti žal!